Tags

, ,

belladonna 1Eva Snoijink maakt mooie foto’s. Jaren geleden was dat het boek ‘De Upside of Down‘, vorig jaar kwam ze met het boek Bella Donna. Een boek vol met vrouwen die topless poseerden. Alleen topless is een ongelukkig gekozen woord in dit geval. De vrouwen hebben namelijk allemaal borstkanker gehad en een borst verloren. Of zelfs beide.

De foto’s zijn dan ook zeker niet erotisch bedoeld, al zullen ze door sommigen misschien nog wel zo geïnterpreteerd worden. Liefst 5500 boeken werden vorig jaar verspreid door het land, vooral op plekken waar vrouwen ze tegenkomen die er zelfvertrouwen uit zouden kunnen halen. Ziekenhuizen, huisartspraktijken, je kunt zelf wel voorstellen waar ze liggen.belladonna2

Te veel vrouwen krijgen nog te maken met borstkanker. Ik ken te veel vrouwen die er mee te maken hebben gehad. Een aantal kan ik niet meer spreken vandaag, zij verloren de strijd. Een aantal anderen gelukkig nog wel. Ik hoop dat nog velen de strijd gaan winnen. En blijven winnen.

Voor allen die met deze vreselijke ziekte te maken hebben gehad of die een naaste of geliefde hebben die borstkanker had of heeft, sterkte. Blijf positief. Het gaat steeds vaker goed. De wetenschap gaat vooruit.

 

Zomerthemaweek 3: Borsten

Advertenties