Tags

, , , ,

Aan de overkant van de oceaan, in het machtigste land ter wereld, is er ooit ergens iets fout gegaan. De streng christelijke Europeaanse voorouders hebben een set normen en waarden meegenomen die tegenwoordig nog steeds gelden. Dus terwijl het normaal is om geweld te gebruiken, een wapen te bezitten, is het vreemd dat mensen op zoek zijn naar seks, desnoods zonder liefde. Dit resulteert in een erg bijzonder maatschappij.

Een doorsnee kind van achttien heeft in zijn leven 16.000 moorden gezien op televisie. En dat niet alleen, rond 200.000 keer zag hij geweld. Maar als hij een tepel ziet op televisie is het hele land in rep en roer. Dan klopt er toch iets niet? Dan heb je het als land toch niet begrepen?

janet jackson 2Janet Jackson

Welke van de twee foto’s is schadelijker voor uw kind? Waar mag u kind wel naar kijken en waar niet?

Afgezien van het feit dat een tepel niet automatisch hoeft te worden geassocieerd met seks, is de keuze van geweld boven seks eigenlijk wel typerend voor de gedachtegang van het land, zijn inwoners en de politieke standpunten. En dan begin ik niet eens over de gigantische porno-industrie in hetzelfde land…

Verenigde Staten, Land of the free, maar een kwart miljard mensen hebben nog steeds niet door hoe je een kind moet opvoeden, hoe je een maatschappij moet inrichten. Jammer.

Zomerthemaweek 3: Borsten