Tags

, , , , , , , ,

15-012Gregory McDonald – Carioca Fletch

De eerste Fletch was een succes. Het werd ook nog eens verfilmd. Chevy Chase speelde de titelrol. Net iets over de top. Iets te. Net niet meer grappig. Nooit spannend. Dat had een teken moeten zijn. Maar iets wat eenmaal werkt, moet uitgemolken worden. Dus kwamen er meer boeken, meer films.

De indruk kan niet worden vermeden dat de schrijver een film in gedachten had, maar vooral zelf graag research wilde doen in Rio de Janeiro en daarom maar dit boek geschreven heeft.

Het verhaal is niet zo heel bijzonder. Er zijn een paar verhaallijnen die door elkaar lopen, maar uiteindelijk is er niet een zo bepalend dat er een mooi plot aan het eind zit. De belangrijkste lijn is dat Fletch, voor het eerst in Rio, moet uitleggen hoe hij in een vorig leven aan zijn einde kwam. De weduwe wil graag de moordenaar weten, ziet Fletch aan voor haar vermoorde echtgenoot.

In de tussentijd is het carnaval, raken er mensen kwijt, wordt er gefeest en probeert iemand Fletch ook naar een andere wereld te helpen.

Tussendoortje. Op zijn hoogst.

Citaat: “Someone had pushed him into the capoeira troupe, not just once but three times. Whoever pushed him doubtlessly was still between hi mand the edge of the parade. Arms over his head, Fletch ducked. Keeping as low as possible, he began to scurry across the parade route to the far side, towards the stands.” (p.210)

Nummer: 15-012
Titel: Carioca Fletch
Auteur: Gregory McDonald
Taal: Engels (US)
Jaar: 1984
# Pagina’s: 275 (1873)
Categorie: Whodunit
ISBN: 0-446-32223-7

Meer:
Goodreads
Joe Barone
The Armchair Critic
Meer op gerbie.nl:
Fletch wint

Zomerthemaweek 2: Boeken

Advertenties