Tags

, , ,

Citaten uit kranten en tijdschriften die ik de afgelopen jaren de moeite vond.

082:

Eigenlijk hebben multinationals als echte mondiale concerns in hun export naar Europa profijt van valutaire rugwind. Alleen kennen topmanangers die term niet. Zij fietsen altijd tegen de wind in. Meevallers zijn te danken aan het strategisch beleid, tegenvallers aan de boze buitenwereld.

Frank Kalshoven, Volkskrant augustus 2014

083:

Zo maar iemand opbellen, zonder compassie te tonen voor het feit dat het schelle, indringende gerinkel inbreuk gaat maken op de gemoedsrust en de bezigheden van iemand anders, iemand die niet voor niets een smartphone heeft aangeschaft om de inkomende berichten geluidloos te filteren en ze gedwee aan te lijnen, totdat het de ontvanger schikt om er op te reageren, is tegenwoordig überhaupt not done geloof ik.

Emma Brunt, Vrij Nederland, 9 maart 2013

084:

De cultivatie van walging is dus een sociaal bindmiddel. Daarom is walging gevaarlijk. Het leidt tot onbegrip in plaats van verdieping, en tot uitstoting van bepaalde groepen, zoals pedofielen. Juist dat vergroot het risico dat pedofielen werkelijk dingen met kinderen gaan doen, en het ontneemt tegelijkertijd het zicht daarop. Genuanceerd nadenken over het pedofielenprobleem vereist een oefening in empathie met datgene wat niet invoelbaar is.

Erik van Beek, filosoof, Filosofie magazine, april 2014