Tags

, , , , , ,

Goal, Februari 2012

Paul36.21 uur. Snelweg. Vier minuten geleden van huis gegaan. Het brood zal nu wel ontdooid zijn. Hij rijdt de autobaan op bij Zaandam, richting onze hoofdstad. Het ontbijt smaakt hem goed. Het is rustig op de weg.

6.33 uur. De A1. Rechtdoor naar de kantine. Planken gaat niet helaas. Te veel nutteloze flitspalen. Op dit tijdstip kun je zonder problemen 130 rijden, maar mag het niet. Door de week is het hier zo druk dat de gemiddelde automobilist al blij is dat de derde versnelling gebruikt mag worden. Zijn koffie is op ondertussen.

6.36 uur. Hengelo op de borden. Nog wel meer dan 130km volgens de ANWB. Hij zal er iets eerder afgaan op weg naar de kantine. Het was koud vanochtend en hij had geen zin om er uit te gaan. Kwart voor zes, zondagochtend. Vroeger was dat het tijdstip waarop de diehards thuis kwamen na een avond flink zuipen. Tegenwoordig wordt hij als de diehard gezien, omdat hij op dat tijdstip al opstaat.

7.17 uur. De eerste teamgenoten zullen wakker worden. Hij is benieuwd wie er zich vandaag weer verslaapt. Hij is er aan gewend geraakt. Die jonge jongens zuipen zo veel, dat ze met geen tien wekkers wakker te krijgen zijn. Gelukkig hebben ze een brede selectie. En een meter bier na de tijd is ook altijd meegenomen. Niet dat hij daar veel aan heeft, hij moet vanmiddag weer achter het stuur.

7.45 uur. Hij verlaat de autobaan en gaat de S15 op. Een Tomtom heeft hij niet nodig. Hij kent de weg uit zijn hoofd. Het weer is er niet beter op geworden. Was het thuis nog droog, hier miezert het. Niet hard, maar gecombineerd met de wind en regen niet echt voetbalweer. Maar ja, Rood Zwart heeft kunstgras, het zal dus wel doorgaan.

7.53 uur. Volgens Morssink is het drie graden en heeft hij nog zes minuten om op tijd in de kantine te zijn. Perfecte timing dus.

8.15 uur. Nog steeds geen volledig team. Tweede kopje koffie. In Goor is alles afgelast. Spelers van het 2e en 3e bellen naar de kantine. Zij kunnen blijven liggen.

8.28 uur. Op de parkeerplaats verdeelt het team zich over de auto’s. Hij rijdt. Die paar kilometer kunnen er ook nog wel bij. Er komen nog twee teamgenoten aangereden op de fiets. Als een van hen bij hem in de auto stapt, beslaan de ruiten. Diens laatste biertje werd achter geslagen toen zijn wakker ging.

8.41 uur. De kleedkamer. Hij pakt zijn schoenen. De opstelling wordt bekend gemaakt. “Jij begint op de bank vandaag Paul.” Tja. Heeft hij meer recht om te spelen omdat hij er al 150km op heeft zitten? Zelf vindt hij van niet. Toch voelt het wrang, die laatkomer die daar nog half bezopen in het hoekje zoekt waar het eind van zijn veters is, zodat hij zijn schoenen uit kan doen, staat wel in de basis.

9.03 uur. 1-0. Het is koud in de dug-out. Gelukkig wel droog.

9.42 uur. Hij loopt vast richting kleedkamer. 4-0 achter, dit zal wel niet veel worden vandaag. Er kunnen er wel acht gewisseld worden, zo slecht spelen ze. Maar ja, ze hebben maar twee wissels.

10.02 uur. De tweede helft begint. Hij mag meedoen. Het maakt niets uit. Zijn voeten zijn zo koud, dat gaat niet meer over. Rood Zwart blijft beter. Ook deze 45 minuten krijgen ze geen poot aan de trapper.

10.48 uur. Een warme douche. Die heeft hij wel verdiend. Naast hem staat er een die nu pas wakker lijkt te worden. Die zou je kunnen vragen over de wedstrijd, maar enig zinnig woord zou er niet uitkomen.

11.35 uur. Terug in Goor. Twee zitten er al. Te laat om nog naar Delden te komen, op tijd voor de nazit. De eerste twee meter bier zijn dus al geregeld. Hoeft hij niet te lappen. Na twee mag hij er toch niet meer hebben.

12.03 uur. Weer in de auto. Nog 150 kilometer en hij is weer thuis. Lekker gevoetbald. Volgende week uitslapen. Thuiswedstrijd. Kan hij lekker tot zeven uur blijven liggen.

Advertenties