Tags

,

Eerder deze maand ontviel ons Heinz Polzer, beter bekend als Drs. P. De taalvirtuoos overleed op 95-jarige leeftijd. Hij liet ons vele mooie liedjes na, verrijkte de Nederlandse taal (als geboren Zwitser) en bedacht de dichtvorm Ollekebolleke. De advertentie waarin zijn overlijden stond, was geheel in stijl. Zelf geschreven met een prachtig handschrift.Advertentie drs p

Op social media verschenen al snel mooie beelden van wat waarschijnlijk het laatste optreden van de Drs was. In de openbare bibliotheek zong hij mee met een jongeman die zijn repertoire blijkbaar goed kende. Een cameraman herkende hem en filmde een klein stukje. Een breekbare oude man in een rolstoel die nauwelijks hoorbaar was. Maar wel iemand die genoot. Die zijn eigen teksten zong naast een jongeman die zichtbaar vereerd is dat de geniale tekstschrijver met hem meezingt.

Vorig jaar kwam hij ook langs in mijn eigen top 212, mijn blogserie over mijn favoriete muziek, met zijn beroemdste nummer Dodenrit. In het NRC schreven lezers een ollekebolleke voor hem, ter afscheid. Er zitten pareltjes tussen.

Zijn laatste optreden:
http://www.dumpert.nl/embed/6662129/80b453af/

R.I.P. Drs. P