Tags

, , ,

Ook ik ben geen heilig boontje. Mijn rechterkoplamp deed het laatst niet. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

IMG_2445

 

Datum: 17-5-2015

Tijd: 18.04 uur

Plaats: Grotestraat Goor

Dader: Volkswagen (88-XVN-1)

Situatie:
Een mooie zondagmiddagmiddag. We zitten op het terras aan het begin van het centrum. Een hek blokkeert de weg, vele kinderen spelen er vlak achter.

De politie komt er aan. Komen ze het hek weghalen? Formeel hoort het er niet te staan, het stond er nog van een dag eerder. Je ziet dat ze twijfelen, maar dan rijden ze toch de Wagterstraat in.

Minuutje later zien we ze weer. In de Grotestraat. Afgesloten, maar toch. Ze rijden tegen het eenrichtingsverkeer in. Tot onze verbazing stoppen ze bij de pizza/shoarmaboer. Ze hebben honger…

Het politiebureau is nog geen honderd meter verderop. Moeten ze echt tegen het (eenrichtings-)verkeer in rijden om hun eten te halen? Is het echt zo’n opgave om een klein stukje te lopen? Zou je nu juist van de politie niet verwachten dat ze het goede voorbeeld geven?

Straf: Tja, lastig. Hoe straf je de sterke hand? Zullen we het er op houden dat deze publieke schandpaal genoeg is? Praten we nergens meer over.