Tags

, ,

Nummer  166
Artiest  Fishbone
Titel  Bonin’ in the boneyard
Jaar  1988
Wikipedia  Truth and Soul
Website  Fishbone dot net
Tekst  Lyricsmode

Slechts weinig bands kunnen live zoveel energie uitstralen als Fishbone. Je verveelt je niet, er gebeurt altijd iets op het podium. De muziek overdondert je, de band laat je niet meer los, tot de slotseconde van het concert, waarna je uitgepeigerd concludeert dat je, ondanks dat je geen danser bent, geen seconde stil hebt gestaan.

Ooit zag ik ze op Pinkpop, waar Angelo Moore in het publiek belandde en met een schoen minder terugkeerde op het podium. Legendarisch optreden.

Fishbone combineert meerdere stijlen, erg knap. Ska en Funk, Punk en Reggae, Rock en Soul, het zit er allemaal in. Soms zelfs in een enkel nummer. Vandaar ook mijn keuze voor dit nummer, de blazers brengen je in de stemming, de zang komt pas later kijken. De tekst is niet bijzonder, er zit geen diepere betekenis in het lied, het leeft gewoon, het bruist, het zet je in beweging. Je moet dus gewoon de live-versie beluisteren, de albums zijn leuk, maar pas tijdens een concert leer je het echte Fishbone kennen. Zoals hieronder.

Gerbie’s top 212: Uitleg en regels. De volledige lijst tot nu toe: Top 212, te beluisteren via Spotify.