Tags

, , , ,

Ze heeft volledig gelijk. Ze heeft niets strafbaars gedaan. Ze kent de wet blijkbaar goed. Je mag een bedrijf inhuren om een website te bouwen. Dat je zoon daar toevallig werkt, is niet relevant voor justitie. Dus mag dat bedrijf geld verdienen aan zowel de Gelderse fractie, als de eerstekamerfractie. Formeel niets mis mee.

Maar juist daar zit de kneep. Integriteit is belangrijk, sterker nog in het verleden heeft mevrouw Faber als een terriër bonnetjes van andere politici bekeken. Co Verdaas was zijn baan als staatssecretaris snel kwijt (Omroep Gelderland) na haar actie. Dan is het dus op zijn minst oliedom dat je een bedrijf inhuurt waar je zoon werkt. Twee mogelijkheden: Ze wist dat het niet klopte en heeft het bewust verzwegen of ze wist het niet en is dus ongeschikt als politicus. Haar is actie was legaal, binnen de integriteitscode van de provincie, maar discutabel en onethisch.

Dus kan mevrouw Faber om geloofwaardig te zijn maar een ding doen. Opstappen.

http://web.omroepgelderland.nl/embed.php?file=http://content.omroep.nl/omroepgelderland/items/video/2015/03/MONTAGE2.mp4

Advertenties