Tags

, , , , ,

14-055Wah Wah 5

Veertig jaar Sgt. Pepper’s. Op deze manier kun je het klassieke album elke vijf jaar als kapstok gebruiken voor verhalen, voor tijdschriften, voor terugblikken op de jaren zestig, voor portretten van de vier Beatles en weet ik waar nog meer niet voor.

Dertien nummers, dus ook dertien verhalen. Het ene geslaagder dan het andere. Benieuwd of de schrijvers zelf mochten kiezen of dat ze een titel als opdracht kregen. Ik vermoed beide. Vooral de laatste twee, drie schrijvers hadden een probleem, zo lijkt door te sijpelen uit sommige verhalen. Leuke stukjes, maar niets onmisbaar.

Het hoogtepunt van deze uitgave is een portret van Townes van Zandt, al zijn ook de stukjes over Prince en Rick Springfield de moeite waard.

Citaat: “Het verhaal dat zijn oudste zoon John Townes vertelt is nog hartverscheurender: na jaren van weinig tot geen contact mag hij als achtjarige jongen komen logeren bij zijn vader in de heuvels van Colorado. Hij verheugt zich maanden op de hereniging, maar al na enkele dagen bij zijn vader belt hij zijn moeder of ze hem komt halen: zijn vader kijkt nauwelijks naar hem om, is dronken of stoned en de hele nacht zitten mensen lawaai te maken.” (p.34)

Nummer: 14-055
Titel: Wah wah 5 – Alle 13 goed
Auteur: Diversen (Victor Schiferli, Jan Donkers, Leon Verdonschut, Bert Natter e.a.)
Taal: Nederlands
Jaar: 2007
# Pagina’s: 128 (11870)
Categorie: Muziek
ISBN: 978-90-468-0179-6

Meer:
Wah wah 3
Wah Wah 10
Wah wah 1
Boekblad over Wah wah en Payola