Tags

, , , , , , , , , ,

14-051Wah Wah – No.3

De mislukte muziekvariant van Hard Gras heeft toch een aantal nummers uitgebracht die de moeite waard waren, de lezers waren er niet klaar voor. Gelukkig heb ik in een opruimingsbak een aantal nummers weten te redden van de diepe krochten van de ramsj.

Nummer drie heeft een paar prachtige verhalen. Niet alles helaas. Een kijkje achter de schermen van het muziekprogramma van mijn jeugd, Toppop, is erg leuk. Ook het korte verhaal over Guy Stevens is de moeite waard, net zoals het verhaal achter een Tom Waits-nummer op Mule Variatons. Maar het mooist is het om te lezen over iemand waar je nog nooit van gehoord had, om dan geboeid te raken en teleurgesteld te zijn als het verhaal is afgelopen. Esther Gerritsen over Buck Owens, compliment!

Citaat: “In Londen vond men een oude dame die gespecialiseerd is in het naar een gangbaar formaat omzetten van dit soort opnamen. Na een paar weken belde ze op met de mededeling: ‘ik ben bang dat ik u teleur moet stellen. Het zijn opnamen van een stelletje gedrogeerde, dronken en talentloze jongelui die een studio aan het vernielen zijn..Ik zou niet weten wie daar op zit te wachten.’” (p.41)

Nummer: 14-051
Titel: Wah Wah no.3
Auteur: Diverse
Taal: Nederlands
Jaar: 2006
# Pagina’s: 128 (10803)
Categorie: Muziek
ISBN: 90-468-0092-X

Meer:
Wah Wah 10
Wah wah 1
Boekblad over Wah wah en Payola