Tags

, , , ,

14-038Mike Gayle – The stag and hen weekend

Vakantielectuur. Voor hem en haar, net zoals in dit boek. Je moet het boek in twee delen lezen, zijn vrijgezellenfeestje en het hare. Of je met de rode of blauwe kant van het verhaal moet beginnen staat nergens, dat moet de lezer zelf maar bepalen.

Ik keek dus eerst mee met haar, een groep vriendinnen en een extreem luxe hotel, voordat ik, onvermijdelijk, in Amsterdam met hem meeliep voor zijn feestje. Ik ben er nog niet uit of ik het boek andersom gelezen anders had ondergaan.

Vanaf dat moment is alles vrij voorspelbaar. Zij komt in haar weekend haar knappe en beroemde ex tegen, die er natuurlijk alles aan doet om haar te overtuigen niet te gaan trouwen, terwijl hij is Amsterdam de opvolgende ex tegenkomt die hem vertelt wat het plan is van de gezamenlijke ex.

Beide verhalen haken dus netjes in elkaar, je hoeft niet echt te zoeken naar een diepere bedoeling, de moraal is ook vrij ver weg, gewoon een simpel boek voor tussendoor.

Citaat: “Right now Phil needed to hear Helen’s voice more than anything in the world. He missed her and wanted, if only for the duration of a three-minute call to be connected to her in some meaningful way. He scanned the square for a public phone and eventually found one back in the station next to a bank of ticket machines.” (p.108)

Nummer: 14-038
Titel: The stag and hen weekend
Auteur: Mike Gayle
Taal: Engels
Jaar: 2013
# Pagina’s: 416 (7691)
Categorie: Fictie
ISBN: 978-1444708608

Meer:
The to-do list
His ‘n’ hers
Brand new friend
Dinner for two
Wish you were here
Turning thirty

Gayle’s website

Advertenties