Tags

, , , , , ,

14-031Thijs Zonneveld – De rode vod

Een veiling voor het goede doel. Via Facebook nog wel. Dit heet in managementspeak win-win. Vele wielerboeken werden er aangeboden. En omdat ik Zonneveld al bewonder sinds zijn tranentrekkend mooi verhaal over zijn Chinese ploeggenoot in De Muur (deel 20) bood ik op De Rode Vod, ook nog eens een prachtige titel. En een week of wat later mocht ik geld overmaken voor het goede doel en had ik een paar dagen later thuis een gesigneerd boek van Thijs Zonneveld liggen. Geweldig idee.

Columns over wielrennen, ideaal voor tijdens de Tour de France. Een lange ontsnapping waarvan je weet dat er een massasprint op volgt; een afdaling in een bergetappe waarin alles toch weer bij elkaar komt; die ene wandeletappe, allemaal geschikte momenten om op de bank te hangen met een boek.

Zonneveld heeft humor, een originele kijk op zaken, inside information en relativeringsvermogen. Allemaal nuttig voor het schrijven van leuke stukjes. En dat doet hij dan ook geregeld.

Citaat: “ En gezellig dat het was. Er was bier, er waren vette worsten en door de gettoblasters schalde Dries Roelvink. De aanwezigen op het feest hadden zich, hoe kon het ook anders, verkleed. Van alles liep er rond. Ik heb het even voor u op een rijtje gezet.
Er was een man in een oranje jurk en een bos wortelen op zijn hoofd.
En ook eentje met een paar plastic tieten.
Er was een vrouw verkleed als bidon.
Iemand met een gewei op zijn hoofd.
Een man met een everzwijn op zijn nek.
Een oma deed Donald Duck na.
Er hing een gebruikte opblaaspop in een boom.”
(p.118)

Nummer: 14-031
Titel: De rode vod
Auteur: Thijs Zonneveld
Taal: Nederlands
Jaar: 2013
# Pagina’s: 176 (5250)
Categorie: Wielrennen
ISBN: 978-90-468-1584-7

Meer op gerbie.nl:
De ereronde van de eland
De Muur 16
De Muur 20
Zonneveld op gerbie.nl

Meer Zonneveld:
Website
Twitter
Die berg komt er
BOL