Tags

, , , , ,

14-042Michiel Stroink – Tilt

Nog twee dagen vakantie. Alle boeken uit. Sterker nog, een gevonden boek (achtergelaten door een andere vakantieganger neem ik aan, door de schoonmaakster op de trapleuning gelegd) ook al uit. Ik kan alleen nog maar digitaal verder, het boekenrekje in de souvenirwinkel is een nachtmerrie, ik moet er niet aan denken daar iets van te moeten lezen.

Ik kom uit bij dit boek, vakantiebieb-app, geen idee waar het over gaat. Maar ik moet toch wat. Al snel komen we Max tegen, het gaat niet goed met hem. Hij gaat van zijn stokje in de wc van het casino te Monaco. Al snel blijkt in het ziekenhuis dat het niet goed gaat komen. Zijn drank- en druggebruik zorgen er voor dat hij geen recht heeft op een transplantatie. Dus wacht hij zijn dood af. Maar dan is daar nog zijn verpleegster. Zij weet dat de chirurg gelijk heeft, maar zoekt toch een manier om de dertigjarige pokerspeler te redden.

Het verhaal heeft vaart, je vliegt van de ene naar de andere gebeurtenis en kleine details blijken verderop belangrijk, de wendingen zijn soms verrassend, soms voorspelbaar. Het einde niet al te sterk, maar al met al las ik het snel en met veel plezier, veel meer kun je van een vakantieboek niet vragen.

Citaat: “Zou hij dezelfde chirurg zijn geworden als ze nog had geleefd? Dat lijkt onmogelijk. Misschien was hij wel een betere vader geweest. Misschien was hij wel meer als Miquel Fonts geweest. Beter in de communicatie met zijn patiënten. Hij had in ieder geval meer getwijfeld in zijn leven. Misschien is twijfel wel een belangrijke voorwaarde voor goede communicatie.” (p.27 H13)

Nummer: 14-042
Titel: Tilt
Auteur: Michiel Stroink
Taal: Nederlands
Jaar: 2013
# Pagina’s: 224 (9039)
Categorie: Fictie
ISBN: 9789029088916

Meer Stroink:
Site Stroink
Twitter
Wikipedia

Meer recensies:
De leesfabriek
Leesfanaten
Jenny’s Bookcase
Boekblogger
De Boekenbal