Tags

, , ,

Nummer  191
Artiest  Cloud Nine
Titel  Waterland
Jaar  1985
Wikipedia  Petra Lugtenburg
Website  Muziekencyclopedie
Tekst  De LP hoes

Dit is typisch een nummer dat op dinsdagmiddag op de radio was, maar de rest van de week niet. In de tijd dat Hilversum 3 nog programma’s hadden die zich echt konden profileren, voor de tijd van de eenheidsworst. Als verteld, de inspiratiebron voor deze lijst is de Verrukkelijke 15, daar kwam dit nummer dan ook hoog.

De groep maakte slechts een enkele plaat, nog voor het CD-tijdperk. Een eigen lemma bij Wikipedia blijkt niet eens te bestaan, slechts zangeres Petra Lugtenburg heeft dat bereikt. Mooi is wel te zien dat diverse leden van de band in andere tijden speelden in of samen werkten met bands als The Nits, Gotcha en The Dutch. Allemaal bands die ook de moeite waard zijn.

Waterland is een rustig nummer van de band die New Wave maakte, de zang van Lugtenburg draagt het nummer duidelijk. Maar dat is geen schande, zij heeft een prachtige stem. En velen zullen het wel eens gedacht hebben: “I wanna leave this waterland..”

Ik ben blij dat de LP in mijn kast staat. Het is het bewijs dat alle mensen die altijd roepen dat ‘alles wel op het internet staat’ geen gelijk hebben. Soms moet je gewoon zelf dingen bewaren.

Gerbie’s top 212: Uitleg en regels. De volledige lijst tot nu toe: Top 212