Tags

,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik heb mijn gedachten wel eens elders tijdens het autorijden. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

IMG_1684 

Datum: 30-6-2014

Tijd: 17.00 uur

Plaats: Zomerdijk te Goor

Dader: Zwarte Opel Astra Turbo (14-NVL-8)

Situatie:
Vervelend. Wil je naar huis, staat er ineens een extra stoplicht. Men is aan het werk op de rotonde, om en om mag elke kant dwars over de rotonde. Kost wat extra tijd, maar het zij zo.

Niet iedereen heeft zin aan wachten. Over het fietspad aan de overkant rijdt al een auto. Vanochtend reed er al iemand door rood. Blijkbaar kunnen velen slecht omgaan met een afwijkende situatie. Of denken velen dat de regels niet voor hun gelden, dat kan ook.

Een aantal vrachtwagens trekt langzaam op, ik zie allang dat ik, als zevende in de rij dit groene licht niet ga halen. Jammer.

Inderdaad springt na vier (vracht-)auto’s het licht weer op rood. De vijfde auto stopt netjes. Voor me denkt de Astra er anders over. Zij schiet om de stilstaande auto heen en rijdt door het rode licht in volle vaart achter de anderen aan.

Dat het extreem weinig nut heeft blijkt als een minuutje later ik door mag rijden en bij twee kruisingen verder (en een rotonde) de Astra al weer vlak voor me zie rijden. Door de vrachtwagens voor haar, heeft ze geen enkele tijd gewonnen. Maar wel vond ze het nodig de regels te breken. De weg onveiliger te maken.
Straf: Een weekje meehelpen op de rotonde, in een fluoriscerend hesje alle andere aso’s ontwijken.

Advertenties