Tags

, , , , , ,

14-006Roddy Doyle – Bullfighting

Geweldige schrijver, die Doyle. Uit een land van vertellers komt hij bovendrijven als de verteller die het ook nog eens allemaal goed op papier weet te krijgen. Hij schreef twee prachtige trilogieën, maar ook mooi korte verhalen.

Deze verzameling korte verhalen is ook weer prachtig. Tegelijkertijd ook lastig om wat over te vertellen. Minder vrolijk dan je van een Ier zou verwachten. Maar ja, zwarte humor zit natuurlijk wel in de volksaard. Laat maar, lees een van de goede recensies hieronder. Soms moet je erkennen dat je zelf niets origineels te zeggen hebt. Lees niet de Nederlandstalige, die lijken vooral goed naar de achterkant te hebben gekeken en een andere recensie, maar de kwaliteitskranten hebben ook kwaliteitsrecensenten.

Citaat: “They’d have four pints. They might go to five. Four was automatic. The fifth was always a decision. It used to be more. They used to drink all day, days in a row, weekends drunk, into work on Monday, drunk. Donal and Gerry had gone twenty-four hours once, in Majorca. They’d found a bar that would let them drink till daylight” (p.181)

Nummer: 14-006
Titel: Bullfighting
Auteur: Roddy Doyle
Taal: Engels (Irl)
Jaar: 2011
# Pagina’s: 215 (1283)
Categorie: Fictie
ISBN: 978-0-099-55562-9

Meer Bullfighting:
Guardian
NY Times
The globe and mail
Independent
nu.nl
Literatuurplein

Meer Doyle op gerbie.nl:
Oh, play that thing
Mad weekend
A star called Henry
The snapper