Tags

, , , , , , , , , , , , ,

14-018De Jong & Windig – Niks mis met voetbal

Twee jaar geleden kwam een verzameling uit van cartoons over Heinz. Toch maar meedoen met de Oranje gekte, terwijl Heinz juist bij uitstek een karakter is die niets heeft met commercie. Dat blijkt ook als je het boekje leest. Heinz, het vervelende sarcastische neefje van Garfield heeft helemaal niet zo veel met voetbal. Volgens de titel zelfs helemaal niets. Zo nu en dan waren er een aantal weken (vaak hadden de cartoons een week lang hetzelfde thema) de schrijvers voetbal centraal stelden, maar honderd keer was dat niet, ondanks dat de voorkant dat inherent beloofd.
14-018a
Andere sporten (al is de discussie of biljarten een sport is hier even niet relevant) worden er dus ook maar bijgehaald. Prima, anders is het geen boek. En dat de schrijvers – al verdenk ik eerder de uitgever – hopen mee te liften op het oranje succes, het is ze vergeven. Wrang is het dan wel dat de mooiste cartoon uit het boek, wat mij betreft ten minste, over wielrennen gaat, niet over voetbal. Want het is wel duidelijk wat het ergste is, mocht je ooit op een onbewoond eiland landen…

Citaat: “Ik ben zeker vierhonderdduizend kilometer van de aarde verwijderd.. Nu zal ik nooit weten of Ajax gewonnen heeft.” (p.10)

Nummer: 14-018
Titel: Niks mis met voetbal
Auteur: De Jong & Windig
Taal: Nederlands
Jaar: 2012
# Pagina’s: 104 (3007)
Categorie: Cartoons
ISBN: 978-90-5492-365-7

14-018b

Gerbie’s WK-blog, deel 34