Tags

, , , , , ,

In de VS worden ze vaak gebruikt, power rankings. Niet het aantal punten bepaalt de ranglijst, maar de inschatting van experts welk team het sterkste is, levert een stand op. Na twee speelrondes hebben we genoeg gezien om een top tien samen te stellen.

Als zo vaak geldt hier ook: Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Meepraten mag. Graag zelfs.

1. Chili. Het team dat twee keer verdiend won. Mooi voetbal speelde. De wereldkampioen wegspeelde en niet wegcounterde zoals Nederland. Veel goede voetballers. Op dit moment het best in vorm.

2. Frankrijk. Ook twee eenvoudige overwinningen, alleen de tegenstanders waren iets minder. Daarbij konden zelfs de zwakker Zwitsers twee keer scoren op het moment dat de Fransen de teugels even vierden.

3. Duitsland. Geweldige eerste wedstrijd. Moeilijke tweede wedstrijd. Ghana is veel beter dan wat we in de Kuip zagen vorige maand. De Duitsers blijven een van de favorieten.

4. Mexico. Ook de Mexicanen wonnen de tweede wedstrijd niet. Geen schande, thuisploeg Brazilië was de tegenstander, maar de underdogs waren beter. Duidelijk beter. Ik geloof niet dat Louis van Gaal dit team graag tegenkomt in de volgende ronde.

5. Colombia. Twee simpele en verdiende overwinningen. Leuk voetbal. Dit buurland kon wel eens ver komen.

6. Nederland. Tweede wedstrijd gaf aan dat we niet zo goed zijn als de 1-5 liet denken. Maar winnen tegen de taaie Ozzies is ook een prestatie. Terugkomen na een achterstand ook. En wie vooraf had gedacht dat Oranje na twee wedstrijden zes punt had, was uitgelachen.

7. Costa Rica. Op basis van het voetbal en de tegenstanders zou het land zelfs nog hoger moeten staan. Twee keer verdiend gewonnen van beter geachte opponenten. Toch zal onderschatting bij beiden hebben meegespeeld. Benieuwd hoe ze om kunnen gaan met de favorietenrol tegen Engeland.

8. Brazilië. Het gastland stelt teleur tot nog toe. Een geflatteerde overwinning en een gelukkig gelijkspel. Maar er lopen wel een aantal geweldige spelers in het veld, thuisvoordeel telt, groei is mogelijk. Ze blijven dus favoriet.

9. België. Dramatisch voetbal, maar wel twee keer winst. Tegenstanders werkten ook niet mee.

10. Argentinië. Net als België wel twee keer gewonnen, maar niet eenvoudig. Een goal in blessuretijd tegen Iran is niet echt overtuigend. Maar wel al geplaatst voor de volgende ronde.

 

Gerbie’s WK-blog, deel 18

Advertenties