Tags

, , , , ,

bron: nevercaptainnickybutt.com

bron: nevercaptainnickybutt.com

Of hij in de basis staat vandaag is de vraag. Dat hij een geweldige voetballer is, daar zijn de geleerden het wel over eens. Dat hij ook nogal eens over de schreef gaat ook. En juist daarom is hij een interessante speler.

Zijn gedrag ga ik niet goedpraten. Maar dat er een goed hart zit in Mario Balotelli, daar ben ik van overtuigd. Onlangs in het Volkskrant Magazine een mooi verhaal over hem. Citaat: “Raiola  was getuige toen Balotelli een straatartiest 500 pond (616 euro) gaf. ‘Wat doe hij nu?’, vroeg de zaakwaarnemer. Balotelli antwoordde dat hij had genoten van de kunstenaar. Waarom zou die dan geen forse vergoeding mogen krijgen, net als een voetballer.”

In hetzelfde verhaal komt ook zijn dierenliefde aan bod. “Langs de snelweg in Milaan ligt een aangereden hondje. Mario Balotelli belt zaakwaarnemer Mino Raiola, die een kilometer achter hem rijdt. ‘Mino, zometeen zie je een gewond hondje liggen. Wil je stoppen, het dier oprapen en naar de dokter brengen?’ Hij legt uit: ‘Normaal was ik zelf gestopt, maar ik reed veel te hard’, hij lacht uitbundig.”

Over Balotelli circuleren heel veel verhalen. Niet allemaal zijn ze waar. Maar zonder uitzondering zijn ze geweldig om te lezen. Of het nu gaat om kerstman Mario die twintig pond bankbiljetten op straat uitdeelt, een schooljochie helpt dat gepest wordt of de verkeerde boodschappen haalt voor zijn moeder, Balotelli is niet de boeman die hij op het veld vaak lijkt.

Voorbeelden van verhalen via Business Insider, Bleacher Report, The Mirror, World Soccer, Daily Mail, Onuitstaanbaar en het AD.

Gerbie’s WK-blog, deel 14