Tags

, , , , , ,

In de VS worden ze vaak gebruikt, power rankings. Niet het aantal punten bepaalt de ranglijst, maar de inschatting van experts welk team het sterkste is, levert een stand op. Nu alle 32 teams op het WK 1 wedstrijd gespeeld hebben (en twee teams zelfs hun tweede), kunnen we een inschatting maken van de werkelijke kracht. Als zo vaak geldt hier ook: Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

1. Duitsland. Het meest overtuigende team, goed voetbal, simpele overwinning tegen een tegenstander die niet slecht werd ingeschat, maar geen kans heeft gehad. De 4-0 had veel groter kunnen zijn als de Duitsers niet de tweede helft hadden uitgerust.

2. Nederland. Als je met 5-1 wint van de wereldkampioen, doe je iets goed. Nu is Spanje ineens over de top, maar vorige week waren ze nog (top)favoriet. De stand had na 40 minuten heel anders kunnen zijn, maar het eindresultaat mocht er zijn.

3. Mexico. In de eerste wedstrijd hadden ze nog pech met de arbitrage, wonnen ze uiteindelijk wel. Gisteravond waren ze beter dan het thuisland. Veel beter. Na een beroerde kwalificatie waar ze als vierde van de Concacaf nog een extra playoff nodig hadden, lijken ze nu het team in vorm.

4. Italië. Een naam is genoeg: Pirlo

5. Frankrijk. Wonnen overtuigend van een tegenstander die laag werd ingeschaald, maar zich wel rechtstreeks wist te plaatsen ten koste van Mexico. Mochten niet klagen over de arbitrage, maar lieten bij vlagen zien dat ze geweldig kunnen voetballen.

Misschien na de volgende speelronde een top tien of zelfs een top 32.

Gerbie’s WK-blog, deel 12

Advertenties