Tags

, , , , , , ,

bron: scannewsnigeria.com

bron: scannewsnigeria.com

Het is geen geheim dat seks belangrijk is voor mensen. Het is ook geen geheim dat niet iedereen tegen de partner aanloopt die dat mogelijk maakt. Prostitutie is een fenomeen dat overal ter wereld voorkomt.

Sinds vliegtuigen reizen eenvoudiger en goedkoper maken, vliegen velen liever zomers naar een zonnige bestemming ergens in de derde wereld. Niet alleen is het leven er goedkoop, ook een jongedame die voor een kleine vergoeding dingen voor je wil doen is er simpel aan te treffen. En dan ook nog eens een lekker kleurtje opdoen, terwijl niemand thuis weet wat je in je vakantie uitspookt.

Tien jaar geleden stond de vlucht naar Fortaleza bekend als de bouwvakkersvlucht. Bijna allen aan boord waren jonge mannen op zoek naar een knappe Braziliaanse dame. Stewardessen werden aan boord al lastig gevallen en wilden niet meer op deze bestemming vliegen. Zembla maakte er al een aflevering over, de autoriteiten kwamen in actie. Binnen een paar jaar werd het kindersekstoerisme grotendeels uitgebannen. Maar het bleek lastiger om volwassen dames te overtuigen of verbieden hun beroep uit te oefenen.

Vandaag ziet u op de tribune vele Duitse supporters. Ongetwijfeld zitten er ook vrijgezelle mannen tussen. De doelgroep van zowel de Fifa als van de lokale prostituees. Er is al een waarschuwing uitgegaan vanuit de stad. Maar een World Cup is een gigantische toeristenattractie. En daarmee komen zonder twijfel ook de uitwassen. Benieuwd hoe lang het duurt voor Fortaleza weer rustig is.

Lees ook:

Trouw (2005)

Gerbie’s WK-blog, dag 10