Tags

, , , , , ,

Voorspellen is leuk. Voorspellen is moeilijk. Al tijdens het EK in 2012 begon ik met de serie Oranje in 2014. Uiteindelijk werden het 15 afleveringen. De laatste voorspelling was niet zo heel moeilijk. 22 van de 23 spelers had ik goed. Alleen de derde keeper had ik niet voorzien. Maar hoe zagen de voorspellingen er in de loop van de tijd uit.

Tijdens het EK begon ik met een lijst van liefst 65 namen die in aanmerking zouden kunnen komen. 16 van de huidige 23 spelers stonden daarbij. Twee jaar geleden had ik dus niet kunnen voorzien dat Kongolo, Veltman, Janmaat, Blind, Verhaegh en De Guzman nu mee zouden gaan. Kuyt had ik ook afgeschreven. Vooral de verdediging blijkt lastig dus. De zeven verdedigers die ik in juni 2012 de meeste kans gaf, hebben het geen van allen gehaald.

Al bij de tweede aflevering in september 2012 had ik er uiteindelijk 14 van de 23 goed, 3 anderen werden al genoemd. In 2013 begon ik met 20 van de 23 in de mogelijke lijst. Aan het begin van dit seizoen werd Verhaegh voor het eerst genoemd. Veltman in december pas, hij leek toen de laatste nieuwe naam. In maart dit jaar kwam Kongolo ineens nog op het goklijstje. Alle 23 namen stonden voor het eerst bij elkaar. Even relativeren: 27 andere spelers stonden er ook nog bij.

Al met al niet echt slecht gegokt, al blijkt wel dat vooral achterin een probleem ligt. Na het EK moest niet alleen een nieuwe verdediging gebouwd worden, ook de spelers die er nu staan (of net naast zitten), moesten nog echt doorbreken, waren nog geen erkende internationals. Binnenkort dus maar weer een nieuwe serie: Wie gaan er meedoen in 2016 op het EK?

Gerbie’s WK-blog, dag 9