Tags

, , , , , , , ,

HeartsWe dromen allemaal wel eens van iets waarvan we weten dat we het toch nooit zullen doen. Is ook helemaal niet erg. Als er niets te dromen valt, waarom leven we dan nog?

Er zijn ook mensen die hun droom actief najagen.  Die doen hun best. Soms lukt het. Soms niet. En dan heb je nog Joris van de Wier. De overtreffende trap. Joris heeft namelijk bedacht dat het leuk zou zijn om een jaar lang in de Schotse hoofdstad Edinburgh te gaan wonen en daar de lokale voetbalclub Heart of Midlothian te observeren. Daar wil hij dan over bloggen en uiteindelijk een boek over schrijven. Hij noemt zijn project Glorious Hearts.

Het probleem is dat Joris een gewone voetballiefhebber is. Al vele jaren gaat hij elke maand wel een keer de Noordzee over om een wedstrijd te zien. Hij schreef er al een prachtig boek over, Terraces & Floodlights. Snel uitverkocht natuurlijk, prachtige voetballiteratuur, verplichte kost voor de echte liefhebber. Maar ja, Joris is eigenwijs, wilde zelf bepalen welke verhalen er in stonden en dus ging hij in tegen de wens van diverse uitgevers die graag verhalen over Arsenal en Manchester United zagen. Joris vind Sheffield United en Port Vale veel interessanter. Veel winst hield hij dus niet over aan dit geweldige boek. En die voetbaltripjes waren ook niet gratis. Veel spaargeld blijft er dan ook niet over.

Maar ja, eind juli wil hij wel de oversteek wagen. Dus moet hij voor 1 juni zijn baan opzeggen. De methode om snel geld bij elkaar te krijgen is tegenwoordig niet meer naar de bank gaan voor een lening, maar crowdfunding. Joris doet dus mee. Voor 5 euri kun je hem al sponsoren. Meer mag natuurlijk ook. Daarvoor krijg je dan wat terug. Hoe meer je doneert, hoe meer je ontvangt. Ik heb me al aangemeld als Silver Member, vele anderen met mij doneerden ook een bedrag(je). Maar hij is er nog niet. Hij moet nog een behoorlijk gat dichten.

Ik zie een zenuwachtige sympathieke Tilburger voor me, die elke dag op zijn rekening kijkt of hij wel of niet kan gaan. Volgende week moet hij beslissen. Een voetballiefhebber die zijn droom wil najagen. Helpt u hem ook? Elk klein bedrag helpt, je krijgt er veel voor terug. Al was het maar de eeuwige dankbaarheid van een bijzonder mens. Help Joris naar Schotland. De rest van ons blijft achter in Nederland en blijft dromen. Ook mooi.