Tags

, ,

Nutteloze lijstjes 008

7. De hele dag in badkleding rondlopen
Vrouwen die je normaal nooit in iets gewaagds zou tegenkomen, doen boodschappen in bikini. Mannen die ook een bikini zouden moeten dragen, lopen zonder schroom topless over straat. Waarom vervalt de regel dat je je netjes kleedt tijdens een vakantie?

6. Yahtzee
Speelt u het thuis ooit? Waarom dan wel op de camping? Op het terras in Frankrijk?

5. Telegraaf lezen
Volgens mij is de Telegraaf geen krant. Nieuws vind je er nauwelijks, roddels en achterklap des te meer. Maar omdat het de enige krant is die zomers werk maakt van beschikbaarheid in het buitenland lopen duizenden toeristen naar de kiosk voor dit fout stukje papier. Velen van hen lezen de rest van het jaar nooit een krant, waarom nu dan wel?

4. Mini-golf
Ga naar de Vendee en kijk hoe het er uit ziet. Camping, kroeg, minigolf, camping, supermarkt, minigolf, camping, souvenirwinkel, kroeg, minigolf, camping. Waarom spelen we allemaal dat debiele spelletje als we in Spanje, Italië of Frankrijk zijn? Vijf kilometer van je huis zit ook zo’n baan en daar loop je de rest van het jaar met een boog omheen.

3. Jeu de Boules
De Fransen kennen het woord niet. Een spelletje met ballen? Menig Franse politicus heeft daar een heel ander beeld bij. In Frankrijk heet het Petanque en speelt jong en oud het. Maar om nou met een paar gekleurde plastic ballen net te doen alsof je er bij hoort, dan heb je het niet begrepen.

2. Fietsen
Op zaterdagmiddag even een pak melk halen doe je met de auto, al is de supermarkt nog geen 300 meter van je huis. Je kind breng je naar school met de auto, al moet je drie straten verderop parkeren omdat alle andere ouders dat ook doen. Je eigen fiets staat al zes jaar in de schuur met een lekke band. En dan huur je in de vakantie een fiets?

1. Badminton
Toelichting overbodig.