Tags

, , , ,

Bfuz4fsIcAAcA9WIk mocht met papa mee centjes ophalen. Dat was leuk. Had ik met oma ook al eens gedaan. Je neemt een hele grote bus mee, dan bel je bij de huizen aan en de mensen doen dan centjes in die bus. Die centjes waren voor mensen in de gevangenis geloof ik, maar waarom weet ik niet.

Die bus was best zwaar, dus moest papa die maar dragen. En als de deur open ging, hield ik de bus vast. Ik was nog een beetje te klein om zelf aan te bellen. Sommige bellen kan ik wel zelf doen als ik zes ben, maar de meeste moet je wel zeven zijn om er bij te kunnen. En ik ben pas vijf.

Als de mensen centjes gaan halen, laten ze meestal de deur een beetje open. Dan kun je mooi bij de mensen naar binnen kijken. Papa zegt dat ik nieuwsgierig ben, maar ik vind het gewoon leuk.

Maar het allerleukste was een verrassing voor mij. Ik heb heel veel snoepjes gekregen. En ook nog chocola en een dropje en een koekje. Ik mocht ze niet allemaal opeten van papa, het was al donker buiten. Maar ik had mijn jaszak helemaal vol, allemaal snoepjes van mensen die mij lief vonden.

Ik hoop dat papa die bus bewaart, dan kunnen we nog een keer langs de deuren gaan. Mag papa de centjes en ik de snoepjes.