Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Mijn blog is een leuk tijdverdrijf, maar ik weet ook dat het nooit een populair blog zal worden. Genuanceerd, doordacht, soms veel tekst. Over boeken die niemand kent. Of voetbalfoto’s waar niemand een boodschap aan heeft. Niet gericht op scoren.

50cover145Toch is het wel leuk dat je iets schrijft wat gelezen wordt door velen. Misschien dat elders schrijven een idee is? Vorig jaar in Orlando zat ik ineens dicht op het nieuws. De volgende ochtend een stukje geschreven dat meteen werd geplaatst op sportamerika.nl. Ik moest er wel eerst een zeven uur durende raadsvergadering voor bijwonen, maar toen bleek ik getuige te zijn geweest van de geboorte van een nieuwe MLS franchise.

Dankzij de baseballgekke Dominicanen heb ik ook al decennia een fascinatie voor sommige Amerikaanse sporten, deze site past wel bij mij. De site brengt ook een keer per week een magazine uit. Digitaal, full colour en verbazingwekkend: gratis! En voor dat blad mag ik drie van mijn tijdsbestedingen samen brengen. Een boek lezen over een Amerikaanse sport en daar dan weer een stukje over schrijven. Mijn debuut was te lezen op bladzijde 36-37 van nummer 50, ook in het eerste nummer van dit jaar stond weer een boekrecensie van Gerbie.

Nu weten vaste bezoekers van gerbie.nl natuurlijk allang dat ik vele stukjes klaar heb liggen, dus geheel nieuw zullen ze voor trouwe lezers niet zijn, maar elk stukje is opnieuw geredigeerd, aangepast voor een groter publiek, mijn eigen persoonlijke voetnoten zijn natuurlijk minder relevant buiten dit blog.

Dus mocht de verlaagde frequentie van dit blog je doen verlangen naar meer verhaaltjes van mijn hand, mocht je het meer dan tweeduizend stukjes tellende archief al doorgeworsteld hebben, dan is er dus een goede aanvulling. Overigens verdient de site en zeker ook het magazine ook zonder mijn bescheiden bijdrage genoeg lof en kom je daar vele lezenswaardige stukjes tegen van vele andere goede schrijvers.