Tags

, , ,

Bron: BNdestem.nl

Bron: BNdestem.nl

Een maandje geleden was er in Breda ineens het bericht dat iemand voor Sinterklaas speelde. Gebeurt wel vaker eind november, maar in dit geval was het niet de Spaans (Griekse/Turkse) bisschop, maar een voormalig topcrimineel.

Hij won volgens eigen zeggen 2,5 miljoen in de staatsloterij en kocht voor liefst 481 kinderen cadeaus, waaronder honderd laptops.

John Jansen behoorde ooit tot de Juliet-bende, berucht vanwege afpersing, bankovervallen, wietplantages, ontvoering, xtc-laboratoriums en vele andere zaken die ooit in ons wetboek van strafrecht zijn beland.

Nu maakt hij dus velen blij met dit mooi gebaar, dat hem overigens slechts een klein deel van zijn prijs kost. Daarbij krijgt hij justitie onmiddellijk achter zich aan, zij zoeken natuurlijk uit of er niet nog ergens een open rekening in een dossier zit ergens.

De gedachte vind ik mooi. Niemand is zo fout of hij heeft wel een goede kant. En of hij het licht heeft gezien, zwart geld probeert wit te wassen of iets terug wil doen voor fouten uit verleden, boeit eigenlijk niet. Bijna 500 kinderen hadden een schitterende Sinterklaas.

Lees:
EO
Panorama
Omroep Brabant
Elsevier
Omroep Brabant (2)

Advertenties