Tags

, ,

IMG_0089Een keer in de zoveel tijd komt hij langs, de domste uitspraak die ik in de wandelgangen hoor. Dus voor eens en voor altijd: per definitie heeft een leraar geen hekel aan iemand. Als leraar ben je echt niet alleen voor de klas gaan staan om twaalf weken vakantie per jaar. Er zit een bevlogenheid achter. Door de vele veranderingen de laatste decennia zal je dat niet bij elke leraar terugzien, maar ga er maar van uit dat idealisme de basis is.

Leraren hebben een hekel aan vervelend gedrag. Wanneer jij er voor zorgt dat anderen niet meer met plezier naar school gaan of dat klasgenoten door jou negatief beïnvloed worden, dan heeft een leraar een hekel aan jouw gedrag. Dat is nog steeds iets anders dan een hekel aan jou.

Sterker nog: zelfs al zou een leraar een hekel aan je hebben, dan werkt dit alleen maar in je voordeel. Bij een twijfelmoment, wordt een 5,4 eerder een 5,5 wanneer dit het geval zou zijn. Dan is men sneller van je af. Nog een jaar iemand voor je neus waar je een hekel aan hebt, doet geen leraar als het echt niet anders kan.

Advertenties