Tags

, ,

Gerbie kijkt YouTube 108

Op mijn werk surf ik op rustige momenten wel eens naar YouTube, zoekend naar een leuk achtergrondmuziekje waarbij ik kan werken. Natuurlijk keer je dan snel terug naar de muziek uit je jeugd. Zo kwam ik bij onderstaand concert van U2 uit, mijn favoriete band begin jaren tachtig. Prachtige onstuimige rock die ik woord voor woord kan meezingen.

Maar er is meer. Normaal kijk ik slechts kort naar de meestal nutteloze opmerkingen onder het filmpje, maar nu trok er eentje mijn aandacht. Iemand reageert op een beschuldiging. Ze moet een paar jaar ouder zijn dan ik ben, Angeline, tenslotte stond ze in 1983 al op het podium met Bono te dansen, ik mocht in 1985 pas voor het eerst naar een concert.

Het moet voor haar vreemd zijn geweest om meer dan een kwart eeuw na dato de beelden terug te zien op YouTube. Hier kiest Bono haar uit om de twist met hem te doen. En dan ben je dertig jaar later ineens een ‘easy lay’. Het mooie is dat ze zelf reageert, de makkelijke sneer simpel weerlegt. En ze vindt Bono nog steeds leuk. Ik geloof het meteen.