Tags

, , , , , ,

Wie een beetje heeft opgelet bij geschiedenis, wat goede boeken heeft gelezen, in Cuba is geweest of er nog naar toe wil, denkt bij de naam Varkensbaai automatisch aan de invasie van 1961 (Engelse versie is veel uitgebreider). De Koude Oorlog werd bijna de derde wereldoorlog.

Mijn verbazing was groot toen ik een van mijn studenten hoorde praten over Varkensbaai. Meestal zijn ze niet zo sterk in geschiedenis in mijn klas. Maar zij leest vrijwillig op Wikipedia en was het volgende lemma tegengekomen. Het ging niet over de varkensbaai die ik in mijn hoofd had. Wel in hetzelfde gebied, alleen iets verder noordwaarts.

Het blijkt een eiland op de Bahama’s te zijn waar varkens de belangrijkste bewoners van een klein eiland zijn. Verder onbewoond, dus ze hebben het rijk alleen, tenzij er wat toeristen langs komen varen. Even zoeken op YouTube leverde al meteen vele filmpjes op. Zoals deze:

Schitterende beelden. Ik weet eigenlijk niet of ik daar wel mensen wil zien. Is het niet een mooie gedachte dat er ergens een prachtig strand is waar geen mensen zijn. Waar varkens de macht hebben. Waar ze een paradijselijk leven hebben? Beloven jullie het niet verder te vertellen?

Advertenties