Tags

, , , ,

Bron: vandaag.be

Bron: vandaag.be

Onlangs was er ophef omdat de SGP (reclame voor) de website Second Love wilde verbieden. De orthodox gereformeerde partij vond dat de site stookte in goede huwelijken. Nu ben ik niet getrouwd, dus kan ik niet uit ervaring spreken, maar volgens mij is vreemdgaan niet een verschijnsel van de laatste jaren. Al ver voor het internet gebeurde dat. Al eeuwen.

Wel zijn datingsites het laatste decennium een stuk populairder geworden. Was het in het begin nog een reden voor schaamte als je iemand via een site had gevonden, tegenwoordig ontstaan vele relaties via een computerscherm, het kost de horeca flink wat klandizie.

Door redenenerend vroeg ik me af hoe het zou zijn met de kruisbestuiving tussen sites als Second Love en sites als Relatieplanet. Voordat Second Love bedacht was, deden velen zich voor als single om te kunnen vreemdgaan. Een website was een stuk minder gevaarlijk dan de lokale kroeg. Andersom zijn er ook mensen die een relatie willen, ongeacht de burgerlijke status van de tegenpartij. Mensen die liever een verhouding hebben dan een ‘echte’ relatie. Die kunnen dus beter naar Second Love.

Nu kan ik niet programmeren, maar volgens mij moet er toch een app te ontwikkelen zijn die je inschrijft bij de ene site, maar die zoekt in het bestand van de andere site. Daar is een markt voor, daar ben ik van overtuigd. Ik zal niet kinderachtig zijn, voor een kleine vergoeding mag u het idee hebben.

Advertenties