Tags

, ,

Wikipedia blijf ik een geweldige site vinden. Natuurlijk gaat er wel eens iets mis, maar het foutenpercentage schijnt nauwelijks af te wijken van dure gerenommeerde encyclopedieën. De random pagina is ook een erg leuke knop.

En dan kom je dus Kaartirivier tegen. Zelfs in het Zweeds (Kaartijoki) vind ik geen pagina die over die rivier gaat. Niet echt gek, het is een stukje water van drie kilometer in Lapland, vlak bij Finland, niet een echt toeristisch hoogtepunt van het land.

Gebruiker Ceescamel heeft er blijkbaar plezier aan om alle rivieren in Noord Zweden in kaart te brengen en op Wikipedia te zetten. Geweldig. Ik wil me niet eens voorstellen wie er achter dit pseudoniem schuil gaat, bewonder gewoon zijn (haar? ik gok zijn) doorzettingsvermogen. Ik benijd zijn hoeveelheid vrije tijd.

240px-Sweden_location_map_(Nord).svgWel ben ik benieuwd naar de eerste leerling die een spreekbeurt gaat houden over Kaartirivier. Lijkt me schitterend. 47 seconden vertellen wat er op Wikipedia staat en dan klaar. Verder geen informatie gevonden. Geen vraag te beantwoorden. Dit is alles wat er bekend is. Daag de meester uit om meer informatie te vinden.

Zo bekeken valt het eigenlijk nog best mee met de nutteloosheid. Ik heb er nu zelfs al een blogje aan over gehouden.