Tags

, , , , , ,

Vrijdagnacht zag ik een samenvatting van 2 minuten van het Nederlands elftal. Meer dan genoeg. Ik kan ook heel goed de Champions League missen. Uiteindelijk zijn 7 van de 8 kwartfinalisten toch clubs uit de top tien grootste begrotingen. Saai. Belachelijk vind ik het wanneer voetbalbonden zich met spandoeken (FC Twente en Ajax) gaan bemoeien.

wageningse bergHonderd miljoen vind ik veel geld voor een voetballer, maar de reactie daarop vind ik schitterend. Ik schreef al eens eerder over in mijn ogen echte voetballiefhebbers. Een aantal van hen kwam vorig jaar in actie bij het spektakelstuk In den ban van Abe, waar ik helaas ontbrak. Net te ver weg, net te lastig om lessen te verzetten.

bodb-logoGelukkig is er komende week een herkansing. Ballen op de Berg, in een van de mooiste stadions van Nederland, boven op de Wageningse berg. Ooit zag ik er Candy Dulfer optreden, nu is er eindelijk weer eens voetbal in het stadion van de club die in 1992 uit het betaald voetbal verdween. Om half vier gaat het stadion open. De eerste wedstrijd gaat tussen Blogbroeders United en de verzamelde Nederlandse Sportpers, waarna de voormalige toppers van Wageningen en Vitesse het veld zullen betreden. Een naprogramma met talkshow, quiz en muziek van Meindert Talma. Het hele verhaal kunt u beter lezen bij de blogcollegae van Voetblah, medeorganisatoren.

Het belooft vrijdag een prachtige dag te worden voor de echte voetballiefhebber. Komt allen!