Tags

, , , , ,

In de serie “Laat eens wat van je horen” gebruik ik citaten uit kranten en tijdschriften die ik de afgelopen jaren de moeite vond. Vandaag een bijzondere aflevering. Afgelopen jaar stopte namelijk de Spaanse wielrenner Oscar Freire. Thijs Zonneveld schreef een geweldige column over de verwarde drievoudig wereldkampioen. De Tour de France mist een geweldig coureur.

055:

Die keer dat hij zich stierlijk verveelde tijdens de Brabantse Pijl en aan Michael Boogerd vroeg hoe ver het nog was. Boogerd wees naar de bordjes langs de kant van de weg: nog 500 meter. “O”, zei Oscar – hij schakelde een paar tandjes groter en won de sprint.

Thijs Zonneveld, NRC Handelsblad, 21 september 2012

056:

Die keer dat hij zijn paspoort kwijt raakte op het vliegveld van Bilbao en met spoed een vervangend paspoort moest laten maken. Phiiiieuw, zuchtte ploegmaat Pedro Horillo toen ze net op tijd bij de gate arriveerden. Dat was te vroeg gejuicht – Oscar was zijn vervangende paspoort ook al kwijt geraakt.

Thijs Zonneveld, NRC Handelsblad, 21 september 2012

057:

Die keer dat het regende in Torrelavega en de auto pakte om ergens te gaan trainen waar het lekker weer was. Honderd kilometer verderop reed Oscar – maar daar regende het nog steeds. Hij besloot nog honderd kilometer verder te kachelen, maar toen hij daar was vertrouwde hij de grijze lucht niet. Hij reed nóg honderd kilometer door. Daar was de hemel blauw en het wegdek schoon. Hij stapte uit, trok zijn fietsschoentjes aan, opende de achterklep van zijn auto – en merkte dat hij zijn fiets was vergeten.

Thijs Zonneveld, NRC Handelsblad, 21 september 2012

Advertenties