Tags

, , , , ,

Het voetbalschoenenmerk is mij onbekend. Nu zegt dat niet heel veel, ik heb maar twee eisen voor mijn kicksen. Ze moeten zwart zijn en in de winkel moeten ze zo goed passen dat ik weet dat ze geen blaren opleveren. Ik voetbal al een half seizoen op Dutchies dus.

Maar in Engeland timmeren ze aan de weg. Warrior. Hun Facebookpagina loopt richting de 30.000 likes. Maar hun marketing manager is nog een beetje naïef. Het nieuwe type schoen, ‘gambler’ is namelijk gezegend met een Glory Hole.

Bron: eurosport.yahoo.com

Bron: eurosport.yahoo.com

En die term is toch beter bekend bij een iets andere vrijetijdsbesteding. Eentje die niet precies dezelfde doelgroep heeft als de voetbalschoenenproducent. De toevoeging ‘for precision fit in sticky situations’ is of ongelofelijk fout bedacht of het toppunt van onbedoelde innuendo.

glory hole 2De precieze uitleg laat ik graag aan WikiPedia (nog geen Nederlands lemma overigens? Is er nog geen Nederlands woord voor of komt het fenomeen in Nederland helemaal niet voor?) over. Voor de goede lezer is de bijbehorende illustratie overigens meer dan genoeg. Ik wil het graag een beetje netjes houden op mijn blog.

Maar welke ouder wil zijn kind zien voetballen in een paar schoenen dat dit soort illustraties oplevert als je het opzoekt in Google? Welke voetballer heeft zo veel lef dat hij op deze schoenen gezien wil worden? Of is het allemaal zo bedoeld en hopen ze een cult-schoen te creëren?

Bron: Eurosport.yahoo.com