Tags

,

Nutteloze lijstjes (deel 007)

11. Mensen met een te hippe bril

We kennen ze allemaal, ouderwets hoofd en dan iets te hippe bril in een laatste vergeefse poging om de wereld te tonen dat ze best nog wel jong zijn. (voorbeeld)

10. Oude mensen met verlopen tattoo’s

Het leek zo mooi toen je lichaam nog jong en strak was, maar nu is het toch vooral een herinnering aan betere tijden. (Site)

9. Telegraaflezers die denken dat ze een krant lezen

Commentaar overbodig

8. Mensen die op een vliegveld rennen om als eerste bij de gate in de rij te staan

Elke keer weer verbaas ik me er over. We zitten in hetzelfde vliegtuig. We gaan op hetzelfde moment weg, maar toch staan zij in de rij, terwijl ik nog even naar het toilet ga, wat eet, mijn hoofdstuk uitlees en even rondloop voordat ik achteraan sluit.

Bron: twitgoo.com

Bron: twitgoo.com

7. Voetbalfans die helemaal verknocht zijn aan een B.V.O.

Voetbalverenigingen zijn een geweldig sociaal fenomeen. Zonder vrijwilligers kunnen die niet draaien. Kan ik iedereen aanraden om mee te doen. Maar waarom zou je met een geel hesje de hele wedstrijd met je rug naar het veld gaan staan voor niets, terwijl op het veld een snotneus van 19 anderhalf ton per jaar verdiend? Waarom zou je voor een onkostenvergoeding voor dag en dauw de toekomstige vedettes ophalen van huis en naar school brengen? Waarom is je dag kapot als een speler van je club vertrekt naar een club waar hij een tientje meer kan verdienen?

6. Vrouwen met dun haar of die zelfs kaal worden

Bij mannen wordt kaalheid geaccepteerd of zelfs mooi, erudiet of intelligent bevonden. Maar niemand vindt een kale vrouw mooi. Sinead O’Connor kwam er mee weg. Al was dat ook een soort statement. Maar als je als vrouw op latere leeftijd langzaam maar zeker kaal wordt, is er geen hulp meer.

5. Mensen die een betere band hebben met dieren dan met andere mensen

Ik snap best dat mensen van een dier houden. Ze verzorgen het, geven er geld aan uit, geven het aandacht, liefde en krijgen dat ook terug. Maar het blijft vreemd dat je meer met een hond hebt dan met een medemens. Dat je geen vrienden hebt, maar wel veel huisdieren. Dat je niet door hebt dat een huisdier per definitie van jou afhankelijk is en dat het dus automatisch voorwaardelijke liefde is, geen onvoorwaardelijke, zoals je hoopt dat elke liefde is.

4. Zelfmoordterroristen die 72 maagden verwachten en er achter komen dat oude spinsters ook maagd kunnen zijn.

Laten we er eens van uit gaan dat er een hemel is. En dat je daar ook terecht komt wanneer je eerst vele anderen mee hebt genomen de dood in. Kost me al moeite, maar goed. Het is zo. Dan word je beloond met 72 maagden. Moet je dan blij zijn? Wat moet je met zoveel vrouwen? En zitten die honderden vrouwen elke dag weer te wachten tot er weer eentje arriveert bij de hemelpoort? Heb je wel eens een vrouw iets te lang laten wachten?

3. Kinderen van asociale ouders

Jij kunt er niets aan doen, maar wanneer je ouders hun geld liever uitgeven aan drank of drugs dan aan hun eigen kind, dan heb je een probleem. Wanneer je ouders afgeven op school, omdat jij een keer klaagt. Wanneer je ouders de opvoeding overlaten aan je oude zus, de onderbuurvrouw of jeugdzorg. Wanneer je moeder niet meer weet wie je vader is. Wanneer iedereen altijd de schuld krijgt, maar ze zelf altijd het slachtoffer zijn. Wanneer je op je achtste al de verzekeringspapieren van papa moet invullen. Wanneer je na de vijftiende van de maand geen eten meer krijgt omdat de uitkering nog niet binnen is.

Bron: Plazilla.com

Bron: Plazilla.com

2. Mensen die denken dat geweld een oplossing kan zijn

Wanneer argumenten te kort schieten, begint geweld. Of dat nu de grensrechter is die een keer verkeerd vlagt. Of die ene jongen in de kroeg die iets te lang naar je vriendin kijkt. Of die willekeurige voorbijganger die commentaar levert als jij die etalage sloopt. Of misschien zijn het mensen die denken dat je een gek met een pistool kunt tegenhouden door iedereen een pistool te geven. Of dat je een ver vreemd land binnenvalt omdat jij vindt dat jouw vorm van democratie ook daar geïntroduceerd hoort te worden. Geweld is nooit een oplossing.

1. Mensen die Little Britain niet kennen, of erger nog: niet leuk vinden.
Kent u ze al:
Vicky Pollard
Bubbles DeVere
Carol Beer
Ellie Grace
Daffyd Thomas
Marjorie Dawes
Kenny Craig
Lou & Andy