Tags

, , , ,

SAM_3252Wonen buiten de randstad heeft als grote voordeel dat je naar je werk nooit in de file staat. Een rood stoplicht waar ik twee keer stil sta is al een flinke vertraging. Kom je dan een keer in de file terecht, dan is dat meteen een evenement. Helaas een die bijna een uur ging duren, maar dat wist ik op dat moment nog niet. Ik luister meestal naar mijn eigen muziek in de auto, niet naar de radio. Dacht ook dat het de spitsdrukte was gecombineerd met een wegversmalling.

Dan maar om me heen kijken. Voor me een Porsche met een klein hondje aan boord. Naast me een variërend gezelschap van vrachtwagens en auto’s, die dan weer sneller dan weer langzamer ging, zoals dat gaat in files. Achter me het hoogtepunt van de file. Of liever twee. De auto is felgeel, het nummerbord kan ik in de spiegel ontcijferen als Russisch en de twee dames in de auto zullen dus ook wel uit dat land komen.

Ze zijn knap. En dat scheelt een hoop, wanneer je tijd genoeg hebt om uitgebreid in je spiegel te kijken. En het leuke is dat ze dat niet door kunnen hebben. Je kunt rustig naar je achterbuurvrouw staren, zonder dat ze zich ongemakkelijk voelt. Aan de spiegel hangt een ketting met een kruis en een met het vredessymbool. De dame rechts is druk op haar iPad. De dame achter het stuur met haar mobieltje.
SAM_3253
Naast me rijdt een zwarte auto met vier jongelui langs. Uit een dorp, kan niet anders. Petjes, zwarte T-shirts, tattoos, foute muziek. De chauffeur heeft zijn vriendin mee. Maar achterin zitten twee heren die de Russische dames ook hebben gespot. Een kladblok wordt opgehouden met daarop een 06-nummer. Ik moet lachen en wijs met mijn duim naar achteren, ik heb ze door. Ze lachen over hun harde muziek heen, maar moeten doorrijden, terwijl wij stilstaan.

Een paar kilometer verder besluiten zowel de Porsche als de gele auto achter me de parkeerplaats te bezoeken. Als ik een paar minuten later er langs kom, zie ik ze niet meer staan. Snel een stukje file overgeslagen gok ik. De rest van de file is saai.

Advertenties