Tags

, ,

VKVE auto achterkantSchuin voor ons staat ze bij het stoplicht. Achterop haar auto staat de vraag “wat vindt u van mijn rijgedrag?” met een telefoonnummer er achter. Had ik al wel eens eerder gezien op de autobaan, maar ik zag het nut niet echt. Als er echt wat is, heb je toch de kans niet om het nummer te noteren en als er niets is, dan bel je niet.

We trekken twee keer op, maar de twee rijen zijn te lang en dus staan we weer stil. De derde keer is ze het zat en rijdt ze door. Oranje, met op zijn minst een hint van rood. Voor ons stopt onze voorganger, dus wij kunnen er niet door. “Jammer dat ik het nummer niet heb genoteerd, nu hadden we eigenlijk moeten bellen.” We lachen en rijden even later de autobaan op.

Een paar kilometer verder halen we wat auto’s in en herkennen we op de rechterbaan ineens een auto. Ik pak mijn telefoon en vraag om even wat langzamer in te halen. Ik tik het nummer in en krijg het uitzendbureau aan de lijn. Tenminste, ik word in de wacht gezet. Ik had nog nooit van ze gehoord, VKVE. Van Koppen en Van Eijk zijn de naamgevers.

Eindelijk ben ik aan de beurt. Ulsa versta ik. (volgens mij Urszula als ik de site mag geloven) Ik vertel haar dat ik een auto zag met het verzoek om feedback en leg haar uit dat de blonde jongedame, haar collega, door een rood stoplicht reed, ergens tussen Tilburg en Den Bosch.

vkve logoZe vroeg me om het kenteken van de auto. Dat wist ik natuurlijk niet. In de auto naast ons zitten drie jongemannen die de indruk wekken dat ze uit het Oostblok komen, andere auto dus. Het accent van de vriendelijke jongedame aan de lijn geeft me ook het vermoeden dat Pools haar eerste taal is. Ze weet ook niet wat ze met me aanmoet. Het zou me niet verbazen als ik de eerste ben die daadwerkelijk het nummer belt. Ze bedankt me en zegt dat ze de betrokken collega een waarschuwing geeft.

De drie Poolse bouwvakkers zien we al snel niet meer. Een half uur later wel een derde auto met dezelfde bestickering. De bestuurder rijdt normaal. Ik heb geen zin om weer te bellen.

Advertenties