Tags

, , , ,

Je komt er langs en neemt nauwelijks waar. Er staat een fiets. Het zal wel. Er staan wel vaker fietsen. Er staan overal fietsen. Niets bijzonders aan.

SAM_2805

Tot je op een dag je afvraagt of je die fiets niet eerder zag. Maar dan ben je er al langs. Volgende keer eens opletten. En inderdaad, de fiets staat er nog.

SAM_2788

De sneeuw op het zadel bewijst ook dat er niet iemand elke keer de fiets op dezelfde plek neerzet. Iemand die er erg vroeg is en laat weer weg gaat. Nee, de fiets staat precies op dezelfde plek. Maar waarom?

SAM_2855

Er moest iemand langs, de fiets stond in de weg. Maar het slot zit nog steeds vast aan het fietsrek. De fiets is iets verplaatst, maar niet weg geweest.

SAM_2914

De fiets is terug op zijn plek. De avond er voor was er een avondwake. Zoals de bouwvakker hem hadden achtergelaten stond de fiets ook in de weg, daar konden drie fietsen staan. Dus weer terug zoals hij voorheen stond.

Ondertussen staat de fiets daar al vele weken. Misschien wel maanden. En de vraag dringt zich op, waarom?

SAM_2896

Is er iemand niet teruggekeerd van de mis en achtergebleven in de kerk? Zou toch zo langzamerhand opvallen. Een logische verklaring is misschien wel het Alzheimer Cafe uit deel 56 van deze serie. Op de fiets gekomen, lopend naar huis. Maar dan zou toch een attent familielid papa vragen waar zijn fiets is gebleven?

Kortom, ik kan nog maar één vraag stellen: Van wie is deze fiets?

Goorse vragen. Vragen die in mij opkomen bij foto’s die ik her en der in mijn woonplaats neem. Antwoorden en reacties zijn welkom. Ik weet het zelf vaak ook niet.