Tags

, , , ,

Volgens Yahoo dan. Want we hebben het wel over Sports IQ. Ik begon net als iedereen op 100. En elke dag mocht ik een aantal voorspellingen doen. Een stuk of tien. Minder mocht ook, als ik het niet wist. En maandenlang was dat een plezierig minuutje of twee. Gokken, zonder dat er wat op het spel staat.

De voetbalpool hoef ik niet zo nodig te winnen. De eer is mij veel belangrijker. Daarom vond ik het ook leuk dat ik bij dit spelletje van de tienduizenden deelnemers, in de top 300 stond op een gegeven moment. Dat ik Wouter kon uitdagen via een challenge en verslaan. Of niet.

Jammer dat ik vaak wedstrijden op college-niveau in de VS moest voorspellen, in plaats van wat meer wereldwijd populaire sporten. Ook niet zo erg dus dat ik achterop raakte bij de echte fanatici, die op een IQ van boven de 700 eindigden.

 

En om welke onbegrijpelijke reden dan ook, stopt Yahoo er mee. Allerlei onzinnige dingen gaan eeuwig door, maar een leuk spelletje waar (honderd)duizenden elke dag plezier aan beleven, houdt er mee op. Zoals Sportsbets, een app via Facebook, een vergelijkbaar spel, er ook van de ene op de andere dag mee ophield. Zijn de echte wedkantoren bang voor concurrentie. Geloven die echt dat ik elke dag echt geld ga inzetten omdat ik in dit spelletje 840 van mijn 1374 voorspellingen goed heb gegokt? Ik snap er niets van.

Wel weet ik dat ik elke dag weer een minuut of twee te besteden heb. Gelukkig is het honkbalseizoen weer begonnen…

Sports IQ