Tags

, , , , ,

13-004Mart Smeets – Prettig verslaafd

Twee per jaar, jaar in, jaar uit. Vorig jaar kwam ik voor het eerst sinds een jaren een beetje achter, dit jaar moet ik dat maar inlopen. Te beginnen met het overzichtsboek van 2011. Columns en achtergrondverhalen, allemaal uit het jaar 2011, er gebeurde genoeg om Smeets te inspireren tot weer een boek.

Naast dat alles ook nog een ‘blues voor Sven’, met meteen de kleine lettertjes er onder dat Mart niet ambieert om ook nog eens dichter te worden. Vind ik wel grappig, in een van zijn eerdere boeken stonden al eens een paar gedichten die hij uit een doos op zolder had getrokken. Wetende dat hij kritiek zal krijgen, bewust van het feit dat zijn talent daar niet zit, publiceert hij het dan toch. Vind ik geweldig.

Ook in 2011 was er dus genoeg op sportsgebied aan de hand. De honkballers die totaal onverwacht wereldkampioen werden. Bob Spaak, de leermeester van Smeets die overleed, net als Cuby. De Avondetappe bezig aan zijn laatste stuiptrekking, Shaq aan zijn laatste seizoen.

Citaat: “Van het terras schuin voor ons zie ik de volgende klanten aankomen: twee kleine, blonde kinderen worden me direct in de armen geschoven, de enigszins nerveus lachende moeder drukt licht met haar welvend volle boezem rechts tegen mijn zij en paps neemt, ietwat onhandig, de foto. Ik zie de kinderen denken: wie is dat?” (p.8)

Nummer: 13-004
Titel: Prettig verslaafd
Auteur: Mart Smeets
Taal: Nederlands
Jaar: 2011
# Pagina’s: 254 (699)
Categorie: Sport
ISBN: 978-90-468-11641

Meer:
Leesfanaten
Leestafel
DWDD

Meer boeken van Smeets:
De afrekening
Geel
Helder
De Kopgroep
Het laatste geel
De Lance Factor
Netwerk
De Olympische spelen
Oranje boven!
Passie
Prikkels
Retro
Sportzomerdagboek
Sterren
De tour van ‘80
De Tour wacht op niemand
Vuur
Wereldtour
Zomeravondvertellingen