Tags

, ,

Traptreden foto366 dagen heb ik het volgehouden. 88.908 traptreden beklom ik in die periode. En dat hield ik elke dag bij via Twitter. Op oudejaarsavond moest ik een keer extra naar boven. Twintig treden te veel voor een schitterend eindtotaal. Al weet ik nog niet hoe ik precies op die 5 achten had moeten uitkomen.

Per dag dus 243 treden, afgerond natuurlijk, een mooi gemiddelde. Heb ik meer gelopen dan normaal? Denk het wel. Ben ik willekeurig trappen gaan lopen. Nee. Ben ik bewuster trappen gaan gebruiken? Nauwelijks, deed ik toch al wel, de lift is er voor uitzonderlijke gevallen.

En toen was het 1 januari en hoefde ik niet meer te tellen. Ik was bang dat ik nog dagen, weken zou blijven tellen in mijn hoofd. Macht der gewoonte. Klopte niet. Halverwege de eerste dag realiseerde ik me dat ik niet meer telde. Een enkele keer slechts dacht ik dat het leuk zou zijn geweest om door te gaan met tellen. Op een dag dat ik veel trappen aan het lopen was. Of om te vergelijken met het jaar er voor. Hoe veel loop ik voor of achter ten opzichte van 2012?

Niks van dat alles. En nu zit ik dus met een nutteloos twitteraccount. Al was dat natuurlijk ook de achterliggende gedachte, iets compleet nutteloos doen. En dat een jaar vol te houden. Volgens mij geslaagd, twee keer.

Advertenties