Tags

, ,

boekenstoelTe weinig ruimte, te veel boeken. De keuze voor het thema van 2012 was snel gemaakt. “Boeken die weg mogen”. Vooral via BookCrossing is de bedoeling, maar mocht iemand anders mee willen doen, met alle plezier.

Uiteindelijk las ik 62 boeken. 11.445 bladzijden. Al jaren streef ik naar 52 boeken per jaar en 15.000 bladzijden. Het eerste streven ruim gehaald, het tweede duidelijk niet. 29 boeken meer dan in 2011 dus. 709 bladzijden meer. Marginaal geknoei dus, nog geen twee bladzijden per dag meer dan vorig jaar.

Ik heb ook nog een stapeltje voorgeselecteerd dat weg mag, maar waar ik in 2012 niet meer aan toe kwam. Misschien dit jaar tussendoor? Of zelfs ongelezen? Zo ver zal het toch niet komen…

Thema was niet de beste keuze. 34 van de boeken die ik las passen er in. 55% dus maar. Tussendoor las ik toch te veel boeken die ik graag wil behouden. Via mijn virtuele boekenplankje is te zien welke boeken beschikbaar zijn voor de liefhebber.

Het nieuwe thema was ook niet moeilijk. Als abonnee van zowel Hard Gras als De Muur heb ik de afgelopen twee jaar een achterstand opgelopen door het thematisch lezen. Ook lig ik nog een boek of drie van Mart Smeets achter. Kortom, sportboeken. Een kast of twee heb ik er van, moet lukken om daar een jaar lang wat uit te zoeken. 2013 wordt dus het jaar van de sportboeken.