Tags

, ,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik heb de weg wel eens overgestoken naast een zebrapad. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting

 

Datum: 22-1-2013
Tijd: 8.40 uur
Plaats: Van Bornerbroek tot in Almelo
Dader: Rode Opel Astra Station 17 CDTI (96-RR-KV)

Situatie:
Altijd vervelend, wakker worden en sneeuw buiten aantreffen. Zeker als je snel ergens moet zijn. Iedereen rijdt langzamer, het schiet niet op.

Toch was de sneeuw niet onverwacht. Een dag eerder was het al voorspeld. En eigenlijk viel het best mee. Heel klein beetje sneeuw eigenlijk. Maar vervelend als je auto niet in een garage stond of onder een carport.

De bestuurder van de rode Astra heeft er geen boodschap aan. Snel een klein beetje van je voorruit vegen en je kunt weg. Achterruit? Gewoon allemaal laten zitten, die spiegel gebruik je toch nooit?.

Over spiegels gesproken. Ook die zijspiegels zijn onzin. Een ander moet maar met jou rekening houden. Je remlicht onzichtbaar? Nou en, moet je maar afstand houden. Kortom, meneer achter het stuur van de rode Opel heeft schijt aan iedereen.

Niemand ziet hem dus remmen, maar zelf ziet hij niets, behalve dan het stukje weg net voor hem. Het kan hem niet schelen. Hij slaat af van de rondweg bij het ziekenhuis. Preventief?

Straf: Twee weken hele dagen onbetaald meelopen op de eerste hulp afdeling van het ziekenhuis. Kijk eens hoe veel impact een auto-ongeluk kan hebben.