Tags

, , , , , ,

12-062Henning Mankell – Het graf

Dunnetje over Kurt Wallander, die zelfs wanneer hij zelf op zoek is naar een huis stuit op een hand in de tuin en dus een zaak heeft. Volgens mij is dit boekje speciaal voor Nederland geschreven, als cadeau in de maand van het spannende boek, ik kocht het in de uitverkoop van de lokale bibliotheek.

Het verhaal gaat ver terug, Wallander moet flink naar bronnen zoeken om uit te zoeken van wie nou die botten in de achtertuin zijn, maar zoals het hoort in een whodunit, komt hij uiteindelijk toch achter de waarheid.

De twee eerdere boeken die ik las van Mankell doen mij vermoeden dat hij beter uit de voeten kan met een volledig boek, ipv een kort verhaal. Als tussendoortje in de kerstvakantie, op oudejaarsdag uitgelezen, was het leuk. Maar de schrijver heeft meer in zijn mars.

Citaat: “Wat in de grond zit, beweegt. Het grondwaterpeil kan variëren. Bovendien zit er beweging in de Skanse klei. Je hebt hier zwelklei. Persoonlijk denk ik dat die hand na al die regen van dit najaar naar boven is gekomen. Maar woelmuizen kunnen natuurlijk ook de oorzaak zijn.” (p.23)

Nummer: 12-062
Titel: Het graf (Orig.: Händelse om hösten)
Auteur: Henning Mankell
Taal: Nederlands (Zweeds)
Jaar: 2004
# Pagina’s: 93 (11445)
Categorie: Whodunit
ISBN: 90-5965-0026

Meer:
Inspector Wallander.org
Noordse literatuur.nl
Ine Jacet.nl
Leesfanaten.nl
Crimezone.nl

Andere Mankells door mij gelezen:
Tea-Bag
Moordenaar zonder gezicht