Tags

, , ,

GloriaTrevi

Bron: fanpop.com

Laatst kwam ze langs bij Songpop, dat verslavende spelletje via Facebook, waarbij je muziekfragmentjes moet herkennen. Ik kende haar naam wel, maar moest even googlen waarom ik die naam ook al weer in mijn grijze massa had zitten. Ze heet Gloria Trevi.

Ruim twintig jaar geleden vertrok ik in een vliegtuig (voor het eerst) naar de Dominicaanse Republiek. Naast een cultuurschok en een afstudeerscriptie had ik nog wat tijd om Spaans te leren. Tenminste, de lokale variant daarvan. Als fanatiek krantenlezer hielpen de lokale dagbladen mij om mijn vocabulaire uit te breiden.

Op de roddelpagina, een van de eerste die ik volledig kon lezen, kwam haar naam nogal eens voor. Ze kwam uit Mexico. Conclusie was al snel dat ik haar het beste kon vergelijken met Sabrina of Samantha Fox. Dames die zongen, maar waar de zangkunsten ondergeschikt waren aan hun uiterlijk. Of in ieder geval twee prominente onderdelen daarvan.

Jaren later, toen ik met mijn rugzak door Centraal Amerika trok, was mevrouw weer in het nieuws. In Brazilië werd ze opgepakt samen met haar manager en een achtergrondzangeres omdat ze minderjarigen ontvoerden en misbruikten (NY Times). Ze ging de gevangenis in, prototype van een gevallen ster.

Het wordt nog absurder. Maanden later bleek ze zwanger. Niet echt logisch als je in een cel zit met slechts dames. De geruchten gingen dat ze zwanger was geworden via zaad in een balpen, zodat ze eerder vrij zou komen, volgens lokale regels.

Daarna heb ik dus meer dan een decennium niets meer van haar gehoord. Volgens Wikipedia is ze pas een paar jaar vrijgelaten en is ze ondertussen getrouwd met een advocaat. En ze leefden nog lang en gelukkig?