Tags

, , , ,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik steek wel eens over om een auto te dwingen te remmen. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

SAM_2415

Datum: 1-2-2013
Tijd: 16.10 uur
Plaats: Fieberbrunn, Oostenrijk
Dader: Zwarte BMW, (B-AP-8293)

Situatie:
Tijdens een wandeling eerder die week was de auto al opgevallen. Bap, een band uit Keulen die het schitterende nummer Kristalnaach populair maakte.

Toen ik de bewuste donderdagmiddag het dorp inliep, zag ik de auto staan bij de skiverhuur. Ik kon me ook herinneren waar de auto voorheen geparkeerd stond. Hij zou toch niet echt voor zo’n flutstukje de auto nemen?

Nog geen twee minuten later had ik mijn antwoord. De BMW haalde me in. Nog eens een paar minuten later zag ik ‘m weer geparkeerd staan. De bestuurder liep richting zijn tijdelijke woning.

Ik begrijp er heel weinig van. Eerst rij je 723 kilometer om te kunnen skien, maar dan neem je de auto nog steeds voor een wandeling van een minuut of vijf. Zonder ski’s, zonder skischoenen, gewoon te lui om een klein stukje te wandelen. Dus wel willen genieten van de schitterende omgeving, de prachtige natuur, maar niet iets bijdragen aan het behoud er van.

Straf: Een lege tank ergens halverwege Nurnberg op de terugweg en dan niemand die meneer gaat helpen, laat hem maar 23 kilometer lopen tot het dichtstbijzijnde tankstation.