Tags

, , , , , , ,

CL draw

Bron: dailymaverick.co.za

Vorige week de loting van de Champions League. Dermate belangrijk tegenwoordig dat er al een generale repetitie van is. En die is dan ook blijkbaar zo onmisbaar, die wordt ook gefilmd door de televisie. En dan blijkt ineens een dag later dat de loting precies hetzelfde is als een dag eerder. Dus 16 teams en precies dezelfde 8 wedstrijden. Kan dat?

Het zou een simpele kansberekening kunnen zijn voor 3 VWO, ware het niet dat er allerlei complicerende factoren zijn van teams die elkaar al tegenkwamen in de poule of uit hetzelfde land komen. Experts spraken van een kans van 1 op 5000. Maar ik vertrouw op bookmaker William Hill (bookmakers huren de beste wiskundigen in). Een kans van 1 op 1679 dus.

Lastige vervolgvraag. Is dat dus echt zo toevallig gegaan of is er gemanipuleerd? Natuurlijk zijn er vele critici van de Uefa (en daar zijn er miljoenen van) die een vooropgezet plan vermoeden. Ik geef toe dat ik bij de meeste grote sportbonden per definitie niemand vertrouw. FIFA, IOC, UCI, UEFA. De mafia, camorra en de Colombiaanse drugskartels hebben meer geloofwaardigheid in mijn ogen dan sportbestuurders.

Ik geloof dus niet in manipulatie deze keer. Ik denk dat ze (UEFA en FIFA) al 1678 keer een loting hebben gemanipuleerd en dat het nu per ongeluk te bewijzen valt met beelden.