Tags

, , , ,

Vorig jaar mislukte het net. Net als de jaren daarvoor. We waren er ook dit jaar al bang voor. Team Zoetemelk noemden we ons zelf. Ook altijd tweede. Ook geen verstand van muziek.

Gisteravond dus de vierde editie van de Classics-quiz van Wipneus en Pim. Ons team van veertigers had zich versterkt met een dertiger. Alle beetjes helpen.

We begonnen goed. Wat heet, na 18 rondes van 5 vragen hadden we pas 1 fout. 89 van de 90 punten dus. Toen ging het mis. Ronde 19 slechts 1 punt. Was er toch te veel alcohol genuttigd? Zenuwen? Pech?
En in de megamix op het laatst ging het wel heel snel. Maar we kwamen tot 24 antwoorden, ik gokte op 22 goed. Dit bleek te optimistisch.

beker popquizAfwachten dus, het verschil bleek drie punten. Toen de winnaar van de vorige jaren als tweede naar voren werden geroepen, keek het hele cafe al verwachtingsvol naar onze hoek. En inderdaad was de overwinning voor Team Zoetemelk. Een jaar lang mogen we ons de popkenners van Goor noemen. Een ongeëvenaard lelijke beker was ons deel. Die kon dus de etalage van de kroeg in, benieuwd hoe lang het personeel het kreng daar laat staan.

Met dank dus aan de heren Wipneus en Pim, maar vooral aan teamgenoten Bas, Olaf, Wouter, Cuno en Manuel, het was weer een geweldige avond. De drankrekening rond half twee bevestigde dat beeld feilloos.